Kokemuksia iHerb-verkkokaupasta

Mitä tilata iHerbista?


iHerbin laajasta valikoimasta voi olla vaikea valita mitä tilaisi – etenkin ensimmäinen tilaus tuottaa yleensä päänvaivaa. Koostin tähän kokemuksia yli 60 iHerb-tilauksen perusteella hyväksi havaitsemistani lisäravinteista, kosmetiikasta ja elintarvikkeista

Lisäravinteissa pyrin välttämään turhia täyteaineita sekä keinotekoisia makeutus- ja väriaineita. Kosmetiikkatuotteissa suosin hypoallergeenisia ja luonnollisia ainesosia. Kosmetiikkatuotteiden ja niiden ainesosien haitallisuuden tarkistamiseen suosittelen käyttämään EWG's Skin Deep Cosmetics -tietokantaa, jonka hakuun voi syöttää tuotteen nimen tai ainesosan.

Lisäravinteet ja vitamiinit ovat iHerb-verkkokaupassa yhä edullisia euron heikosta kurssista huolimatta. 

Katso parhaat voimassa olevat iHerb alennuskoodit

D-vitamiini

iHerb: D-vitamiini Now Foods

Olen pitkään käyttänyt Now Foodsin "best seller" D-vitamiinia sekä 25 mikrogramman (1000 IU) että 50 mikrogramman (2000 IU) annoskoossa. Pehmeässä geelikapselissa rasvaliukoinen D-vitamiini on sekoitettu oliiviöljyyn imeytymisen tehostamiseksi. Doctor's Best D-vitamiinit ovat niin ikään suosittuja ja koostumukseltaan vastaavia. Merkiltä löytyy myös vegaaninen D-vitamini.

Oikean annostuksen saavuttamiseksi D-vitamiinitaso kannattaa mahdollisuuksien mukaan mittauttaa pari kuukautta D-vitamiinin käytön aloittamisen jälkeen ja erityisesti pimeän talven jäljiltä, jolloin D-vitamiinitaso on tyypillisesti alhaisimmillaan. Katso D-vitamiinimittauksen hinnat blogitekstistä D-vitamiinitason mittaus – katso hinnat lääkäriasemilla


1 µg (mikrogramma) = 40 IU (kansainvälinen yksikkö).

Now Foods: D-vitamiini, 25 mikrogrammaa, 180 kpl
Now Foods: D-vitamiini, 25 mikrogrammaa, 360 kpl
Now Foods: D-vitamiini, 50 mikrogrammaa, 120 kpl
Now Foods: D-vitamiini, 50 mikrogrammaa, 240 kpl
Now Foods: D-vitamiini, 125 mikrogrammaa, 120 kpl
Now Foods: D-vitamiini, 125 mikrogrammaa, 240 kpl


D-vitamiinitipat & D-vitamiinisuihke

Jos tablettien nieleminen tökkii, suosittelen D-vitamiinia suihkeena tai tippoina. Now Foodsin D-vitamiinitipat eivät sisällä D-vitamiinin ja MCT-öljyn lisäksi mitään muita aineita.iHerb: Magnesiumsitraatti Now Foods Magnesium Citrate

Magnesium

Magnesiumsitraatti on tutkimusten mukaan yksi parhaiten imeytyvistä magnesiumin muodoista. Magnesiumoksidi puolestaan imeytyy heikoiten. Suomessa magnesiumin suositeltava päiväsaanti on naisilla 280 mg ja miehillä 350 mg. Yhdysvalloissa suositukset ovat jonkin verran korkeammat: n. 300 mg ja 400 mg. Ravintotutkimuksissa on järjestään todettu amerikkalaisten magnesiumin saannin jäävän alle suositusten.

Käytän itse Now Foodsin magnesiumsitraattia sekä jauhemuodossa (100%, ei lainkaan täyteaineita) että kasvipohjaisiin kapseleihin (vcaps) pakattuna.

Now Foods: magnesiumsitraatti, 120 kpl Vcaps-kapseleita
Now Foods: magnesiumsitraatti, 120 kpl Vcaps-kapseleita
Now Foods: 100% magnesiumsitraatti jauhemuodossa (227 g)


C-vitamiini

iHerb: C-vitamiini Now Foods

Now Foodsin jauhemuotoinen C-vitamiini on monikäyttöistä: sitä voi sujauttaa smoothien sekaan, käyttää C-vitamiiniseerumin valmistamiseen, tai laittaa tyhjiin kapseleihin. Sodium ascorbate eli natriumaskorbaatti on hellempää vatsalle kuin C-vitamiinin tunnetumpi ja happamampi muoto askorbiinihappo.

Now Foodsin ohella myös Doctor's Bestin C-vitamiini vegekapseleissa on kategoriassaan suosittu.

Now Foods: 100% C-vitamiini (askorbiinihappo), jauhemuodossa (227 g)
Now Foods: 100% C-vitamiini (natriumaskorbaatti), jauhemuodossa (227 g)
Doctor's Best: C-vitamiini, 500 mg, 120 kpl Vcaps-kapseleita


B12-vitamiini

iHerb: B12-vitamiini Now Foods

B12-vitamiini edistää hermoston normaalia toimintaan. Sen saantiin tulisi kasvissyöjien ja erityisesti vegaanien kiinnittää huomioita, sillä sitä ei löydy kasvikunnan tuotteista. Koska B12-vitamiinin imeytymiskyky heikkenee iän myötä (puutosta arvioilta 10% yli 65 vuotiailla), myös iäkkäämpien henkilöiden kannattaa huolehtia sen riittävästä saannista. B12-vitamiinin tason voi D-vitamiinin tapaan mittauttaa yksinkertaisella verikokeella.

Monista muista B12-valmisteista poiketen vegaaneille soveltuvat Doctor's Best B12-vitamiinikapselit eivät sisällä turhia täyte- tai makeutusaineita. Kapseleiden kuori on 100% kasvipohjainen. Yksi kapseli sisältää 1500 mikrogrammaa B12-vitamiinia (metyylikobalamiini).


Doctor's Best: B12-vitamiini, 1500 mikrogrammaa, 60 kpl Vcaps-kapseleita


Tyhjät vegekapselit

iHerb: tyhjät kapselit Now Foods

Jotkut vitamiinit ja lisäravinteet maistuvat niin tympeältä, että kasvipohjaiset Now Foodsin tyhjät vegekapselit tulevat tarpeeseen. Kapselit on valmistettu hydroksipropyyli-metyyliselluloosasta eli hypromelloosista (HPMC) ja niihin mahtuu n. 500 mg täytettä. Vesiliukoisena ne liukenevat hetkessä ja ovat käytännössä mauttomia. Kapselit on helppo avata ja täyttää, ja ne pysyvät tiiviisti kiinni. Pakkaus sisältää 300 kpl kapseleita.

Näillä kapseleilla saa tarvittaessa pidettyä jauhemuotoisetkin lisäravinteet vaivattomasti menossa mukana.


Now Foods: kasvipohjaiset tyhjät vegekapselit, 300 kpl


Maitohappobakteeri

iHerb: Maitohappobakteerivalmiste Jarro-Dophilus EPS

Suosittu Jarro-Dophilus EPS -maitohappobakteerivalmiste koostuu 8 eri probioottisesta mikrobikannasta. Yksi kapseli sisältää 5 miljardia maitohappobakteeria. Pakattu enterokapseliin, joka kestää vatsan happamuuden ja vapauttaa maitohappobakteerit vasta vaikutusalueellaan suolistossa. Säilyy huoneenlämmössä.

Jarrow Formulas: Jarro-Dophilus EPS maitohappobakteerivalmiste, 60 enterokapselia
Jarrow Formulas: Jarro-Dophilus EPS maitohappobakteerivalmiste, 120 enterokapselia


Kasvipohjainen glyseroli

iHerb: kasvipohjainen glyseroli Now Foods

Monikäyttöinen kasvipohjainen 100% glyseroli niin ihon kuin hiustenkin kosteuttamiseen. Perusvoiteiden olennainen ainesosa kosteuttaa tehokkaasti. Glyseroli on itselläni päivittäisessä käytössä ja olen havainnut sen hillitsevän talvikuivan ihoni kutinaa ja punoitusta. Soveltuu myös C-vitamiiniseerumin ainesosaksi.


Now Foods: Vegetable Glycerine, 16 fl oz (473 ml)

Lue lisää blogitekstistä: Testissä kasvipohjainen glyseroli iHerbista kuivan ihon kosteuttamiseen


Sierra Bees -luomuhuulirasvat

iHerb: luomuhuulirasva Sierra Bees

Sierra Bees -luomuhuulirasvat ovat ainesosiltaan luonnollisia eivätkä sisällä mineraaliöljyä, silikonia, parabeeneja tai muita säilöntäaineita. Oliiviöljyn ja mehiläisvahan ansiosta ne kosteuttavat tehokkaasti ja pitkäkestoisesti. Niiden sisältämä E-vitamiini puolestaan toimii antioksidanttina.

Kolmesta kokeilemastani Sierra Bees -huulirasvasta oma suosikkini on hajusteeton Unflavored-versio. Pomegranate-huulirasva on karkkimainen ja Tamanu & Tea Tree -huulirasvassa on varsin voimakas teepuuöljyn antiseptinen tuoksu.


Sierra Bees: Organic Lip Balms, Unflavored, 4 Pack, .15 oz (4.25 g) Each Elizavecca 97 % -hyaluronihappo

iHerb: Hyaluronihappo Elizavecca Witch Piggy Hell Pore Control

Etelä-Koreassa valmistettu Elizavecca Witch Piggy Hell Pore Control -hoitoneste sisältää 97 % hyaluronihappoa, joka ylläpitää ihon kimmoisuutta ja kosteustasapainoa. Hyvin mieto tuoksu. Korkissa lasinen pipetti kätevään annosteluun. Hyvä hinta-laatusuhde.Turvallinen aurinkovoide Badger Company Zinc Oxide Sunscreen Cream

iHerb: turvallinen aurinkovoide Badger Company

Badger Companyn
turvalliset aurinkovoiteet, joissa vaikuttavana aineena fysikaalisen suojan tarjoavaa sinkkioksidia. Tämän lisäksi voiteet sisältävät vain auringonkukkaöljyä, mehiläisvahaa, E-vitamiinia ja tyrniuutetta. Itse suosin hajustamattomia versioita, mutta löytyy myös hajustettuja. Aurinkosuojakertoimet 15-40. "Clear Zinc" versiot eivät värjää ihoa valkoiseksi.

Badger Company, Natural Mineral Sunscreen Face Stick, aurinkosuojakerroin 35, hajusteeton (18.4 g)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti