sunnuntai 28. helmikuuta 2021

DHL Express veloittaa tullauksesta tullivakuuspalkkion – näin vältyt maksulta (päivitetty 2021)


DHL Express ei enää veloita luovutuspalvelumaksua asiakkaan tehdessä lähetyksen tulliselvityksen itse. Itsetullaus kannattaa tehdä mahdollisimman nopeasti, sillä 4. päivästä alkaen DHL Express alkaa veloittaa lähetyksen varastointimaksua 5 euroa per päivä.

DHL Express veloittaa tullauksesta tullivakuuspalkkion


DHL Express veloittaa tullivakuuspalkkion asiakasnumerottomilta asiakkailta lähetyksistä, jotka tulevat Euroopan yhteisön ulkopuolelta.

Mitä tullivakuuspalkkio tarkoittaa käytännössä?


Jos DHL Express suorittaa lähetyksen tullauksen, se perii tullivakuuspalkkion, jonka suuruus on 5 % verojen arvosta tai vähintään 20 € + ALV 24% per lähetys. Tämän lisäksi asiakas maksaa arvonlisäveron ja mahdollinen tullimaksun.

Voiko tullivakuuspalkkion veloittamiselta välttyä?


Kyllä. Lähetyksen vastaanottaja voi tehdä tulliselvityksen itse, jolloin DHL Express ei peri tullivakuuspalkkiota. Itsetullauksesta ei koidu lisäkuluja arvonlisäveron ja mahdollisten tullimaksujen lisäksi.

Näin tullaat DHL Express -lähetyksen itse

 1. Saat DHL Expressiltä tekstiviestillä ilmoituksen tullattavan lähetyksen saapumisesta
 2. Tekstivietissä on linkki, jonka kautta voit valita tullaustavaksi itsetullauksen
 3. Tullausta varten tarvitset lähetyksen tulotiedot, jotka DHL Express toimittaa sinulle sähköpostitse
 4. Tee tulliselvitys ja lähetä Tullilta saamasi luovutuspäätös DHL Expressille
 5. Luovutuspäätöksen vastaanottamisen jälkeen DHL Express vapauttaa lähetyksen toimitukseen.


Huomioi mahdollinen tullivakuuspalkkio tilatessasi esim. iHerbista DHL Express -toimitustavalla.

27 kommenttia:

 1. Moi, itseltäni oli jäänyt huomioimatta tämä tiedote ja yllätyin tästä kustannuksesta alv-laskulla. Osaatko kertoa kuinka käytännössä toimii prosessi, jos haluan välttyä tältä 15 euroan "palvelumaksulta". Toisinsanoen missä kohti ja minne pitää olla yhteyksissä, että tällainen paketti olisi tulossa ja että haluaisin itse hoitaa tullauksen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä vastaus DHL Expressin asiakaspalvelusta:

   "Saadessasi tekstiviestin meiltä tai kun sinulla on rahtikirjan numero tiedossasi, voit laittaa meille sähköpostia osoitteeseen fiennakko@dhl.com ja ilmoittaa, että haluat tullata lähetyksen itse. Voit myös soittaa huolintaan numeroon 020 533 8023."

   Poista
 2. Jäi epäselväksi miten käytännössä tuo tullivakuuspalkkio voidaan vältää. Eli miten tehdä tullaus itse?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ensin tulee olla yhteydessä DHL Expressiin ja ilmoittaa, että haluaa tehdä tullauksen itse. Tämän jälkeen tullaus tehdään normaaliin tapaan Tullin Nettituonti-palvelussa. Lopuksi DHL:n sähköpostiosoitteeseen lähetetään Tullilta saatu luovutuspäätös ja lähetys vapautuu toimitukseen.

   Poista
  2. Ymmärrän tuon tullivakuuspalkkion 18,60, nyt sain sähköpostiin "laskun", jossa pitäisi maksaa DHL:llä vielä tullitarifoinnista 25,00 + alv 24%. Tilasin tuotteita n. 200 euron edestä. Tulevat näköjään kahtena pakettina, ensimmäisen arvo n. 70e, josta pitäisi DHL:llä maksaa melkein 50e + tietty valtiolle tullit ja alvit noin 17e. Toisesta paketista kaiketi sama. Kuinkas tämä tulisi hoitaa? Ottaa yhteyttä kulutusasiamieheen? Tekstiviestissä kerrottiin kyllä tuosta 18,60 lisämaksusta, ei halaistua sanaa tuosta tullitariffoinnista?!

   Poista
  3. Voinko tehdä nettitullauksen pelkälllä rahtikirjanumerolla?
   Sain viestin DHL ltä ja kirjauduin teklemään nettitullausta, mutta siinä pitää selvästi olla muutakin infoa kuin rahtikirjanro..

   Poista
  4. Hei, mitkä tiedot sinulta puuttuivat?

   Poista
 3. Koskeeko tämä myös alle 35,70 euron lähetyksiä? ($44.61)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, olennaista on ylittääkö lähetyksen arvonlisävero 5 euroa vai ei. Jos ei ylitä, niin silloin tullivakuuspalkkiota ei veloiteta. Jos siis tilaat ALV 14% tuotteita (elintarvikkeet / lisäravinteet) alle 35,70 eurolla, ei DHL veloita tullivakuuspalkkiota.Huomioithan, että myös toimituskuluista maksetaan arvonlisäveroa (ALV 24%).

   Poista
 4. Hej.

  Tilasin kiinasta elektroniikka ja nyt minulle tuli huolintaennakko lasku.


  Tullimaksu 31.15e
  Alv tullille 63.18 e
  Tullivakuuspalkkio 15.00 e

  Nyt tiedustelisin että mistä minä maksan 63 euroa alvia kun toisessa laskussa minä maksan tilaamista tuotteista alvin ja tullaus veroa 94.33 euroa.

  Maksanko minä nytt kahdesti alvin tilaamistani tuotteista

  VastaaPoista
 5. Your order has been shipped via International Airmail.
  Tilattu 11.11,Shipped meili tuli 12.11 -Estimated Delivery: November 19, 2014 - December 10, 2014

  Miten ja milloin tämä yhden purkin l lähetys saapuu, postilaatikkoon vai postiin vai kuljetusliike ja todennäköisesti kuinka pian?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin pari viikkoa yleensä menee kun nuo airmail paketit tulee.

   Posti tuo kotia ja jos et ole kotosalla niin postinjakaja jättää kortin jolla voit hakea paketin postista

   Poista
 6. Hei kiitos infosta. Melkoinen ylläritekstari tuli DHL:ltä Sunnuntaiaaamuna.

  Tekstiviestiin vastaamalla hyväksyt jne... No joo, mikään muu ei siinä putiikissa taida pyhänä toimia. Ilmoitin sitten tekstarilla, että teen tullin itse. Viestin perusteella tullaustoiminta jäi todella epäselväksi, enkä ihmettele, jos noi onnistuu lähettämään minulle ylimääräisiä laskuja. En ole antanut sähköpostiosoitettani mihinkään. Ei kai ne tekstarilla lähetä laskua?

  En tilannut mitään arvokasta, joten voisin yhtä hyvin palauttaa tavarat, jos se on mahdollista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos kommentista! Omalla kohdallani lasku tuli sähköpostitse, kun DHL teki lähetyksen tullauksen.

   Poista
 7. Tilasin DHL:n kautta ensimmäisen ja ivimeisen kerran. On selvää että haluaavat ihmisten käyttävän tuota omaa maksullista palveluaan. Eivät nyt suoltu toimittamaan itse tullaamaani pakettia, koska tullauspäätöksessä paino ei ole kolmen desimaalin tarkkuudella. Tulli itse pyöristi painon lähimpään kiloon. :s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä ! ei ollut ensimmäinen mutta viimeinen!

   Poista
 8. Mistä DHL tietää mitä paketin sisällä on? Onko paketin kylessä joku pakkauslista mukana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! DHL Express näkee kauppalaskun (commercial invoice) avaamatta pakettia. Voit lukea lisää aiheesta seuraavasta blogitekstistä: iHerb: kokeilussa nopea DHL Express -kuljetus

   Poista
 9. DHL on vielä hyvä, jos lähetyksen saa tullattua itse ilman kuluja. UPS taas on keksinyt veloittaa maksun siitäkin, vaikka tullaat lähetyksen itse. Min 12e jos he tullaavat ja jos tullaat itse, niin he rahastavat kuitenkin luovutusmaksun 20e.

  VastaaPoista
 10. Tullivakuuspalkkio ? Itselläni tilaus Iherb :ltä ylitti just tullausrajan , eli tullia 5,69e ja vakuuspalkkiota 18,60e. Kusetusta taas kerran , palautin koko lähetyksen, en lähde tähän mukaan !

  VastaaPoista
 11. Tiedote

  1.5.2016 alkaen DHL Express (Finland) Oy muuttaa käteisasiakkaiden tullaukseen liittyviä palvelumaksujaan.

  DHL Express (Finland) Oy alkaa periä palvelumaksua luovutuksesta (itse tehdystä tullauksesta), ja samalla tullivakuuspalkkio muuttuu. Palvelumaksuja peritään Euroopan yhteisön ulkopuolisista lähetyksistä, joiden veronkanto on yli 5 euroa. Luovutus-palvelumaksua peritään lähetyksistä, joissa DHL toimittaa tavaran tullausta varten tarvittavat tiedot sekä dokumentit asiakkaalle, joka hoitaa itse tullauksen. Luovutuksen palvelumaksu on 49,60 € lähetys (sis. ALV 24 %). DHL Expressin tullaamien lähetysten tullivakuuspalkkio, eli tullien ja verojen ennakkomaksu asiakkaan puolesta, on 1.5.2016 alkaen vähintään 24,80€ (sis. ALV 24%) tai 5 % tullien ja verojen arvosta (+ALV 24 %).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos tiedosta. Aikamoinen korotus. Mistä löysit tämän tiedotteen? En itse äkkiseltään löytänyt sitä DHL:n nettisivuilta.

   Poista
  2. Hei.
   Tuo tuli sähköpostin mukana kun pyysin tietoja tullausta varten

   Poista
  3. Hei, kiitos infosta! Tein tuosta DHL Expressin palvelumaksujen korotuksesta blogipostauksen.

   Poista
 12. 20€ louvutusmaksu tuli sähköpostiin dhl:än kautta. Kannattaisiko palauttaa lähetys ja tilata global mailin kautta. Sillä kun näyttäisi saavan nyt ilmaseksi tietyllä määrällä.

  VastaaPoista
 13. Mä sain sakot kun tilasin äidilleni homeopaattista belladonnaa korvasärkyyn.

  VastaaPoista