maanantai 4. elokuuta 2014

iHerb: fi.iherb.com -sivusto avattu – hinnat euroissa

iHerb on hiljattain avannut suomalaisille suunnatun sivuston fi.iherb.com, jossa hinnat ovat euroissa dollarin sijaan.


Huomioithan, että kaikki iHerb-tilaukset lähetetään edelleen Yhdysvalloista.Mitä etuja fi.iherb.com -sivusto tarjoaa suomalaiselle asiakkaalle?


 1.  fi.iherb.com -sivustolta ostoksensa tekevä suomalainen asiakas säästää n. 1,95% tilauksensa loppusummasta. Ulkomaisella valuutalla tehdyt korttiostot veloitetaan aina euroina. ”Tavallisella” iHerb.com-sivustolla hinnat ovat dollareissa ja tällöin valuutan muunnokseen käytetään luottokorttiyhtiön tukkukurssia, jonka päälle suomalaiset pankit lisäävät Mastercard ja Visa-korteilla (myös Visa Electron) maksettaessa 1,95% valuuttalisän. Fi.iherb.com -sivuston tapauksessa valuuttamuunnoksen tekee iHerb eikä pankki vedä välistä valuuttalisää. iHerbin käyttämä euro/dollari-kurssi näyttäisi seuraavan varsin tarkkaan luottokorttiyhtiöiden tukkukursseja.

 2. Euromääräisissä ostoksissa ei ole tullausarvoon liittyvää valuuttariskiä. Dollarimääräisen lähetyksen arvo euroissa määräytyy Tullin käyttämällä, kuukausittain muuttuvalla valuuttakurssilla. Jos lähetys saapuu maahan eri kuussa kuin tilaus on tehty, voi tullausarvo muuttua tilaajalle epäsuotuisasti, koska valuuttakurssi määräytyy tulli-ilmoituksen tekohetken mukaan.

 3. fi.iherb.com -sivuston hinnat ovat euroissa, joten iHerb-tilaajan on helppo laskea ylittääkö tilauksen arvo tullirajan vai ei.

Hyödynnä iHerb alennuskoodi OTO569 ja säästä 5 % tilauksestasi.

2 kommenttia:

 1. Jep. Eli tavara tulee edellen jenkeistä.

  VastaaPoista
 2. Euroalueen ihmisille tilausten saapuminen euroalueen ulkopuolelta on suuri ongelma. Tilauksen saa tullivapaasti vain alle 22€ tilauksiin. Sen ylittävistä tilauksista tulli helpottaa lisäravinteiden kohdalla 14%.
  Lisäksi pakettien sisältö täytyy aika usein selvittää.
  Jos valmisteen yksikin yrtti sisältää lääkeaibeluettelossa olevan yrtin, on seurauksena rikkomus josta voi seurata useiden satojen eurojen lisälasku.

  Nykyään lääkeaineluetteloon pyritään laittamaan lähes mikä tahansa aine.

  VastaaPoista