maanantai 4. heinäkuuta 2016

Testissä turvallinen aurinkovoide: Badger Company Zinc Oxide Sunscreen Cream

Markkinoilta on vaikea löytää aurinkovoidetta, joka ei sisältäisi mahdollisesti haitallisia ainesosia. Ja kun lopulta sellaisen löytää, se tyyppillisesti värjää ihon vitivalkoiseksi.

Environmental Working Groupin (EWG) 2016 julkaisemassa raportissa vain reilu neljäsosa Yhdysvalloissa myytävistä 750 arvioidusta aurinkovoiteesta tarjosi riittävän aurinkosuojan eikä sisältänyt huolestuttavia ainesosia.

EWG suosittelee välttämään aurinkovoiteissa erityisesti A-vitamiinin muotoa retinyylipalmitaattia, joka on amerikkalaisissa tutkimuksissa yhdistetty ihosairauksiin, ja kemiallista aurinkosuoja-ainetta oksibentsonia, joka on hormonihäiritsijä ja yleinen allergian aiheuttaja. Myös muihin kemiallisiin aurinkosuoja-aineisiin epäillään liittyvän vastaavia haittoja.

Parhaiten EWG:n arvioissa pärjäsivät aurinkovoiteet, jotka sisälsivät fysikaalisia suoja-aineita, sinkkioksidia ja titaanidioksidia.

Yksi EWG:n testin kirkkaasti läpäisemä aurinkovoide on Badger Company Zinc Oxide Sunscreen Cream (aurinkosuojakerroin 15). Voide on hajusteeton, koostumukseltaan paksuhkoa, mutta levittyy hyvin eikä juurikaan jätä iholle valkoista kalvoa, vaikka vaikuttavana aineena on fysikaalisen suojan tarjoava sinkkioksidi. Tämän lisäksi voide sisältää vain auringonkukkaöljyä, mehiläisvahaa, E-vitamiinia ja tyrniuutetta. Parin tunnin testissä rannalla voide suojasi hyvin palamiselta.

iHerb: Badger Company Zinc Oxide Sunscreen Cream, Broad Spectrum SPF 15, Unscented, (87 ml)

Voiteesta löytyy myös versio, jonka aurinkosuojakerroin (SPF) on 30. Koska se sisältää enemmän sinkkiä, on valkoiseksi värjäävä vaikutus hieman voimakkaampi:

iHerb: Badger Company, Zinc Oxide Sunscreen Cream, SPF 30, Unscented (87 ml)

iHerb: Badger Company Zinc Oxide Sunscreen Cream -aurinkovoide

Hyödynnä iHerb alennuskoodi OTO569 ja säästä 5 dollaria tilauksestasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti