torstai 21. huhtikuuta 2016

DHL Express alkaa veloittaa asiakkaan tekemästä tullauksesta sekä nostaa tullivakuuspalkkiotaan

DHL Express ei ole enää loppuvuodesta 2017 lähtien veloittanut kuluttajalta luovutuspalvelumaksua, kun kuluttaja tekee lähetyksen tulliselvityksen itse. Jos haluat hoitaa tulliselvityksen, saat DHL Expressiltä lähetyksen tulotiedot sähköpostiisi ja voit suorittaa tullauksen Suomen Tullin nettisivuilla. Itsetullaus kannattaa tehdä mahdollisimman nopeasti, sillä 4. päivästä alkaen DHL Express alkaa veloittaa lähetyksen varastointimaksua 5 euroa per päivä.

Lue lisää blogitekstistä: DHL Express veloittaa tullivakuuspalkkion tullauksesta – näin vältyt maksulta


DHL Express nostaa käteisasiakkaiden tullaukseen liittyviä käsittelykuluja 1.5.2016 alkaen. Kokonaan uutena kuluna DHL Express alkaa periä palvelumaksua myös asiakkaan itse tekemästä tullauksesta. Samalla DHL Expressin suorittaman tullauksen tullivakuuspalkkio nousee. Käsittelykuluja peritään Euroopan yhteisön ulkopuolisista lähetyksistä, joiden veronkanto on yli 5 euroa (arvonlisäveron kantoraja).

Päivitys 28.8.2017: DHL Expressin vastaus tiedusteluuni sellaisten lähetysten tullauksesta, joiden arvonlisäveron kantoraja ei ylity:
"Kun lähetys saapuu EU-alueen ulkopuolelta ja tuotteen/tuotteiden yhteisarvo ylittää 22 euroa, on kyseessä lähetys, joka tulee tulliselvittää maahan. Mikäli arvonlisäveroa Suomen Tullille ei kerry yli viittä euroa, sitä ei peritä asiakkaalta. Tällöin emme peri myöskään palvelumaksuamme."

Käsittelykulut 1.5.2016 alkaen:

Asiakkaan itse tekemästä tullauksesta veloitetaan aiemmasta poiketen luovutusmaksu, joka on 49,60 € / lähetys (sis. ALV 24 %). DHL Expressin suorittamamasta tullauksesta (tullaus asiakkaan puolesta) veloitetaan tullivakuuspalkkio, joka on vähintään 24,80 €  tai 5 % tullien ja verojen arvosta (+ ALV 24 %).


Vertailun vuoksi käsittelykulut ennen korotusta:


Ei maksua asiakkaan itse tekemästä tullauksesta. Tullivakuuspalkkio vähintään 18,60 € / lähetys (sis. ALV 24 %) tai 5 % tullien ja verojen arvosta.


DHL Expressin tiedote:

1.5.2016 alkaen DHL Express (Finland) Oy muuttaa käteisasiakkaiden tullaukseen liittyviä palvelumaksujaan.

DHL Express (Finland) Oy alkaa periä palvelumaksua luovutuksesta (itse tehdystä tullauksesta), ja samalla tullivakuuspalkkio muuttuu. Palvelumaksuja peritään Euroopan yhteisön ulkopuolisista lähetyksistä, joiden veronkanto on yli 5 euroa. Luovutus-palvelumaksua peritään lähetyksistä, joissa DHL toimittaa tavaran tullausta varten tarvittavat tiedot sekä dokumentit asiakkaalle, joka hoitaa itse tullauksen.

Luovutuksen palvelumaksu on 49,60 € / lähetys (sis. ALV 24 %). DHL Expressin tullaamien lähetysten tullivakuuspalkkio, eli tullien ja verojen ennakkomaksu asiakkaan puolesta, on 1.5.2016 alkaen vähintään 24,80 € (sis. ALV 24%) tai 5 % tullien ja verojen arvosta (+ALV 24 %).

14 kommenttia:

 1. minulta laittoivat itse tullimaksut maksetun paketin kiinaan takasi kun en tienny et heille pitää ilmoittaa ...kuluja tuli mulle 220 euroa tulleineen,pakettia en saa enää ...eivät ees sähköpostil ilmoittaneet takasin lähetyksestä.oli tyttären 8v kesävatetilaus

  VastaaPoista
 2. Jatkossa minun tavaran kuriisifirma on joku muu kuin DHL kiskuri. Nimimerkillä maksoin rahaa turhasta.

  VastaaPoista
 3. Laitoin Iherbin paketin takaisin, kun en suostu tuohon dhl:n kiskontaan. Tuleekohan sieltä hyvitys? Mitä kautta nykyään kannattaa sitten paketti tilata?

  VastaaPoista
 4. Soitin DHL:ään ja sanoi että ovat keskustelleet asiasta ja jatkossa (31.8 tai 1.9) alkaen molemmat vaihtoehdot maksavat 20 eur + alv. Tarkennuksia voi laittaa tälle palstalle mikäli näin ei ole.

  VastaaPoista
 5. Äskeiseen vielä: DHL:ltä tuli nyt lasku sähköpostiin. Tilauksessa oli elintarvikkeita joilla tietääkseni on 14% verokanta eikä 24%. Laitoinpa kyselyn että laskivatko nyt ihan oikein. Olkaa tarkkana ALV-kannan kanssa kun annatte DHL:n hoitaa kalliilla tullauksen.

  VastaaPoista
 6. DHL:n meininki meni niin kusetukseksi, että sanottiin yrityksen sopimuksetkin irti.

  VastaaPoista
 7. Tuossa 1. syyskuuta mainitsemani ALV oli DHL:n osalta laskettu oikein.

  Sain puolet ostoksesta hyvitystä iHerbiltä kun reklamoin DHL:n yllätysmaksun. Jatkossa en DHL:n tätä toimitusvaihtoehtoa käytä.

  VastaaPoista
 8. Kannattaa tilata sillä airmaililla, kestää tosin useamman viikon mutta saa itse tehdä tullauksen joka on naurettavan helppoa. DHL meni meidän perheellä boikottiin myös muiden hankintojen osalta. Kun tilaan tavaraa ebayssa vaikka euroopasta, laitan aina viestiä että mikäli vaan mahdollista niin joku muu rahdin toimittaja kuin dhl.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Itsekin tilaan lähes poikkeuksetta airmaililla (nykyisellään Global Mail).

   Poista
 9. Täytyy tosiaan alkaa informoimaan ulkomaisia yrityksiä, etteivät käytä enää DHL:ää, kun toimituskulut nykyään peritään sekä lähettäjältä, että vastaanottajalta.

  VastaaPoista
 10. Hei, eli onko se Global Mail vaihtoehto (jossa luki myös kirjaimet DHL...) tavallinen lentoposti ilman noita kiskuri-kuriiri-firmoja?

  Eli jos i-herb lisäravinnetilaukseni arvo on 35.70eur, ei DHL puutu asiaan? En uskalla tilata nyt, odotan vastauksia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Tilaamalla toimitustavalla "Delivery by local post (global mail by DHL)" sinulle ei koidu ylimääräisiä kustannuksia tullauksesta. Lähetyksen jakelee Posti ja mikäli lähetyksen arvo ylittää arvonlisäveron kantorajan, tullaus tehdään itse Tullin palvelussa.

   Poista