tiistai 21. tammikuuta 2014

Testissä kasvipohjainen glyseroli iHerbista kuivan ihon kosteuttamiseen

Päivitys 11/2015: Glyseroli on päätynyt itsellä päivittäiseen käyttöön – käsille, kasvoihin ja jopa päänahkaan. Glyseroli kosteuttaa tehokkaasti ja hillitsee atooppisen ihoni kutinaa ja punoitusta.

Glyseroli eli glyseriini on yksi tärkeimmistä ihovoiteiden kosteuttavista ainesosista. Esimerkiksi Suomessa suositut Aqualan ja Essex -perusvoiteet sisältävät ainesosaluettelojen (INCI) mukaan eniten vettä ja glyserolia. Glyseroli kosteuttaa ihoa sitomalla itseensä vettä.

Käyttämällä ihon kosteutukseen kasvipohjaista glyserolia tavallisen kosteusvoiteen sijaan, välttyy mahdollisesti haitallisilta ainesosilta, kuten parabeeneilta ja muilta säilöntäaineilta sekä petrokemikaaleilta ja herkistäviltä hajusteilta. Tuotekuvauksen mukaan Now Foodsin glyseroli on "food grade" eli elintarvikelaatuista. Glyserolin hinta ei päätä huimaa – esimerkiksi 500 ml maksaa iHerbissa vajaat 7 dollaria.

Talvella kuiva sisäilma ja lämpötilavaihtelut kuivattavat ihoa, ja kädet ovat ajoittain kuin korput.
Testasin iHerb-verkkokaupassa saatavilla olevaa Now Foods -tuotemerkin kasvipohjaista 100% glyserolia käsien kosteuttamiseen.

Ensimmäinen havainto oli, että puhdas glyseroli on todella riittoisaa – esimerkiksi käsille riittää vain muutama tippa. Glyserolin kosteutta sitovan ominaisuuden vuoksi kannattaa sekoittaa siihen hieman vettä (esim. suhteessa 50/50), mikä lisää kosteuttavaa vaikutusta ja vähentää tahmeutta.

Tavalliset ihovoiteet tuntuvat häviävän pesuveden mukana. Puhdas glyseroli säilyttää hyvin ihon normaalin kosteuden, ja käsien iho tuntuu sen jäljiltä pehmeältä. Glyseroli tuntuu iholla aluksi hieman nahkealta ja kuivaa jonkin verran vähärasvaista ihovoidetta hitaammin, minkä vuoksi glyseroli soveltuu minusta paremmin pienille ihoalueille kuin koko vartalon kosteuttamiseen.

Linkki tuotteeseen: Now Foods, Solutions, Vegetable Glycerine, 16 fl oz (473 ml)


 Näin teet itse C-vitamiiniseerumin glyserolista


Now Foods glyseroli iHerb-verkkokaupasta

Hyödynnä iHerb alennuskoodi OTO569 ja säästä 5 dollaria tilauksestasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti