keskiviikko 1. syyskuuta 2021

iHerb: tulli ja arvonlisävero 2024

iHerb tullirajat 2024

  • Pienten iHerb-tilausten verottomuus poistui 1.7.2021
  • Arvonlisäveroa maksetaan kaikista iHerb-tilauksista, myös alle 22 € arvoisista, jotka aiemmin olivat verottomia
  • Alle 150 euron iHerb-tilauksissa arvonlisävero sisältyy ostosten hintaan eikä tilausta tarvitse erikseen tullata.
  • Arvonlisäveron maksamiselta ei ole enää mahdollista välttyä pitämällä iHerb-tilauksen arvon alle "tullirajan" tai pilkkomalla tilauksen useaan eri lähetykseen. 

iHerb-tilauksen tullaus ja arvonlisävero 2024

Koska iHerb sijaitsee EU:n tulli- ja veroalueen ulkopuolella Yhdysvalloissa, maksetaan iHerb-tilauksesta tullille arvonlisäveroa.

Alle 150 € iHerb-tilauksissa arvonlisävero sisältyy tilauksen loppusummaan eikä tilausta tarvitse erikseen tullata sen saapuessa Suomeen. Lopullinen hinta on se, jonka maksat tehdessäsi tilauksen. 

Vuonna 2024 elintarvikkeiden ja lisäravinteiden ALV on 14 % ja kosmetiikkatuotteiden ALV 24 %. Tullimaksua maksetaan vasta yli 150 euron arvoisesta lähetyksestä, joten se tulee harvemmin kyseeseen iHerbista tilattaessa.

iHerb-tilauksen arvonlisäveron määrä

1.7.2021 voimaan tulleen arvonlisäverouudistuksen myötä kaikista iHerb-tilauksista, myös alle 22 € arvoisista, tulee maksaa arvonlisävero. Koska iHerb kuuluu Import-One-Stop-Shop (IOSS) -järjestelmään, arvonlisävero sisältyy alle 150 euron tilauksissa ostosten hintaan, ja iHerb hoitaa arvonlisäveron maksamisen ja tullauksen keskitetysti. Tämä koskee sekä DPD- että DHL Express -kuriiritoimituksia. Postin käsittelymaksua ei veloiteta.

iHerb: Import-One-Stop-Shop

Katso parhaat voimassa olevat iHerb alennuskoodit


Kielletyt lisäravinteet

Huomioithan, että iHerbin valikoimassa on useita aineita, jotka luokitellaan Suomessa lääkkeiksi. Näiden tilaaminen on kielletty. Lue lisää blogitekstistä iHerb: tulli ja kielletyt lisäravinteet.


Kokemuksia iHerb-verkkokaupasta

134 kommenttia:

  1. Hei. Ovatkohan tullissa kuinka tarkkoja jos kemikaalit ovat yht. 28.71 dollaria?? pitääköhän maksaa muutaman pennosen takia ylimääräistä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, Tulli on tarkka eli jos arvonlisäveron kantoraja ylittyy ja lähetys jää Tulliin haaviin, niin silloin joutuu maksamaan lähetyksestä arvonlisäveron. Huomioithan myös toimituskulut (ALV 24%) laskiessasi lähetyksen arvoa.

      Poista
  2. eli jos tilaan n. 35 australian dollaria maksavan tuotteen, mikä olisi euroissa noin 25 euroa? ja käytän tuon alennuskoodin niin joudunko mitä maksamaan loppujen lopuksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. iHerb alennuskoodin käyttäminen vähentää lähetyksen arvoa, josta arvonlisävero lasketaan.

      Alennuskoodin antama alennus riippuu tilauksen suuruudesta: jos tilaus on 40 dollaria tai enemmän, alennus on 10 dollaria. Alle 40 dollarin tilauksesta alennusta saa 5 dollaria. Alennuksen saa vain ensimmäisestä tilauksesta. Kaikki iHerb alennuskoodit ovat samanarvoisia.

      Tilauksesi arvon ja arvonlisäveron laskemiseen tarvittaisiin myös tieto toimituskulujen suuruudesta ja siitä, minkä kategorian tuote on kyseessä (esim. lisäravinne, elintarvike tai kosmetiikkatuote).

      Poista
  3. Tulli tekee juuri kuten sitä lystää. Ottivat viimeksi 24% alv USD määrisestä kauppasummasta vaikka se pitää veloittaa EUR kauppasummasta lähetyskuluineen. Arpapeliä sanoisin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin kerran lähettivät moisen, mutta kun huomautin heidän laskeneen summaa väärällä kurssilla, niin peruivat laskun eikä tarvinnut maksaa mitään. Virheitäkin sattuu.

      Poista
  4. Mutta miten käyttäytyy tulli jos tilauksessa on lisäravinteita JA kosmetiikkaa?
    Minkä mukaan silloin lasketaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,

      kosmetiikka- ja lisäravinnetuotteiden arvonlisäverot lasketaan yhteen. Veroa maksetaan, jos tuotteiden arvonlisäveron määrä ylittää 5 euroa.

      Esimerkkitilaus:
      Kosmetiikkatuote: hinta 30 euroa (ALV 24%)
      Lisäravinnetuote: hinta 25 euro (ALV 14%)

      30 e x 0,24 = 7,2 e
      25 e x 0,14 = 3,5 e
      YHTEENSÄ: 10,70 e

      Tuotteista maksettaisiin siis arvonlisäveroa 10,70 e.

      Poista
    2. Hei!

      Onko tuolla iherbissä myytävänä jauhemaista monivitamiinia joka sopisi 50+ naiselle?

      Poista
    3. Hei! Jauhemaisia "perinteisiä" monivitamiineja ei juurikaan näyttäisi olevan tarjolla. Nestemäisten monivitamiinien valikoima on laajempi http://eu.iherb.com/Liquid-Multivitamins

      Poista
    4. Hei!

      Mikä noista life extension monivitamiineista on sopiva 50+ naiselle tuolta iherbistä?

      Poista
    5. Hei! Minulla ei ole niistä kokemusta. Osaisiko joku muu vinkata? Nettikeskustelujen perusteella voi kuitenkin todeta, että Life Extensionin monivitamiinit ovat Suomessakin todella suosittuja.

      Poista
  5. oletteko tilanneet glucosamiinia ? sitä vissiin saa sitten tilata nykyään ilman sanktioita ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, glukosamiinia saa tilata ravintolisänä:
      http://vitamiinitverkosta.blogspot.com/2013/07/iherb-tulli-ja-laittomat-aineet.html

      Huomioi kuitenkin seuraava:

      Glukosamiini ravintolisänä

      Fimea ei enää aloita glukosamiinia sisältävien ravintolisien luokittelua lääkkeeksi koostumuksen perusteella, vaan ainoastaan siinä tapauksessa, että tuotetta markkinoidaan sairauden parantamiseen, lievittämiseen tai ehkäisemiseen lääkelain mukaisesti.

      http://www.fimea.fi/ajankohtaista/uutiset/1/0/fimea_on_muuttanut_linjaustaan_glukosamiinia_sisaltavien_valmisteiden_luokittelusta

      Poista
  6. Mikä c- vitamiinivalmiste on vatsahappoystävällinen , en enää löydä sitä linkkiä missä tuote oli ,apua auttakaa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! C-vitamiinin muoto natriumaskorbaatti (sodium ascorbate) on vähemmän hapanta kuin askorbiinihappo.
      Esim. Now Foods, Sodium Ascorbate, Powder, 8 oz (227 g)

      iHerb-tuotesuositukset

      Poista
  7. Ohjeissa on virhe postikulujen alv:n osalta. Postikulujen alv on sama kuin tilattavien tuotteiden, eli tässä tapauksessa pääasiassa 14%. Tullin sivuilta:

    Paljonko arvonlisäveroa peritään?

    Arvonlisäveron (alv) määrä on yleensä 24 %, ruokatarvikkeiden ja rehujen alv on 14 % ja kirjojen sekä lääkkeiden 10 %. Arvonlisäveron perusteena on tavaran tullausarvo lisättynä EU:n sisäisillä rahtikuluilla ja muilla maahantuonnin yhteydessä kannettavilla veroilla.

    http://www.tulli.fi/fi/yksityisille/tulliselvitys/tavaranimike_verot_maksut/index.jsp

    VastaaPoista
  8. Tilauksesta ei mene alvia kunhan TUOTTEIDEN arvo on alle rajan.

    http://www.tulli.fi/fi/yksityisille/netista_ostaminen/nettituonti/ukk/

    "Lähetys on arvonlisäveroton, jos sen sisältämien tavaroiden arvo ilman postikuluja on enintään 22 euroa."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiitos kommentista – hyvä huomio! Verottoman lähetyksen raja on tosiaan 22 euroa (ei sisällä toimituskuluja).

      Poista
    2. Pätee myös kun ALV on 14% (tai 10%, jolloin raja 49,99€).

      Eli myös tuossa kohtaa pitäisi lukea että max 35,70 + toimituskulut.

      "Elintarvikkeita/lisäravinteita (ALV 14%) voi tilata verottomasti max. 35,70 eurolla (38,24 $) sisältäen toimituskulut."

      Poista
    3. Hei! Kiitos kommentista. En ole aivan varma ymmärsinkö kommenttisi oikein, mutta myös toimituskuluista maksetaan arvonlisäveroa, joten 35,70 € sisältää toimituskulut.

      Verottoman lähetyksen raja on puolestaan 22 euroa (pelkät tavarat). Jos lähetyksen arvo jää tämän alle, niin toimituskuluista ei makseta arvonlisäveroa lainkaan.

      Poista
    4. Korjaus edelliseen, asia meneekin juuri kuten ilmaisit :)

      Poista
  9. Verottoman lähetyksen raja on 22€ kun puhutaan 24% ALVista.
    Verottoman lähetyksen raja on 35,70€ kun puhutaan 14% ALVista.
    Verottoman lähetyksen raja on 49,99€ kun puhutaan 10% ALVista.

    Eli iherbistä jos tilaa 14% ALVin alaisia tuotteita pelkästään niin tuotteiden yhteenlaskettu arvo voi olla maksimissaan tuon 35,70€ niin ALVia ei joudu maksamaan. Tässä tilanteessa postikulujen hinnalla ei ole mitään väliä.

    Jos taas mennään yli ALV raja niin tällöin lasketaan myös postikulut mukaan kun maksettavaa ALVia lasketaan.

    Esim
    tuotteet 35€ ja postikulut 5€ = Ei joudu maksamaan ALVia
    tuotteet 40€ ja postikulut 5€ = Maksettava ALV lasketaan summasta 45€

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos kommentista! Toimituskuluista ei makseta arvonlisäveroa, jos lähetyksen tavaroiden arvo on max. 22 euroa.

      Tämän ylittyessä myös toimituskulut huomioidaan arvonlisäveroa laskettaessa. Näin olen elintarvikkeita/lisäravinteita (ALV 14%) voi tilata verottomasti max. 35,70 eurolla sisältäen toimituskulut.

      Poista
  10. Mikä tuo smart posti lähetys on , ilmainen ,miten toimii , tullaus yms onko sama systeemi kuin aikaisemmin lentopostina tulleet paketit ettei itse tarvi tullausta tehdä ? tuleeko kotiin saakka postilaatikkoon vai ?

    VastaaPoista
  11. Jos tilaan vaikka 15 eurolla kosmetiikkaa ja 21 eurolla lisäravinteita sis toimituksen niin miten laskevat veron? Eli tuleeko alv maksettavaksi, jos kummankaan osalta yksin ei alvia tarvitsisi maksaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Arvonlisäveron kantoraja (5 euroa) on se, mikä ratkaisee. Jos lähetyksen tavaroiden yhteenlaskettu arvonlisävero ylittää tämän rajan, koituu arvonlisävero maksettavaksi. Esimerkkitapauksessasi arvonlisäveron kantoraja ylittyy:

      kosmetiikka 21 € x 0,24 = 5,04 €
      lisäravinteet 15 € x 0,14 = 2,1 €
      ALV yhteensä = 7,14 €.

      Huomioithan, että myös toimituskuluista maksetaan arvonlisäveroa ja se jakautuu tavaroiden kesken joko arvon, painon tai määrän suhteessa.

      Poista
  12. Hei! Olen tekemässä kosmetiikkatilausta ja ostoskorin summa on 77,30€ ja tähän vielä postikulut 7,20€. Ymmärsinkö nyt oikein, että vielä sen lisäksi hintaan lisätään alv-maksu ja tullimaksu? Eli käytännössä olisi kannattavampaa tilata suomalaisesta verkkokaupasta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Tilauksestasi et joutuisi maksamaan tullimaksua (sitä maksetaan vasta yli 150 euron lähetyksistä), mutta arvonlisävero (24 %) sinun tulisi maksaa sekä tuotteista että toimituskuluista. Seuraavasti:

      Kosmetiikkatuotteet 77,30 € x 0,24 = 18,55 €
      Toimituskulut 7,20 € x 0,24 = 1,728 €
      ALV yhteensä = 20,28 €.

      Euron kurssi dollariin nähden on tällä hetkellä sen verran heikko, että jotkin tuotteet saattavat tosiaan iHerbissa olla suunilleen samanhintaisia kuin Suomessa. Ravintolisät, joita itse tilaan säännöllisesti, ovat kuitenkin iHerbissa edelleen selkeästi edullisempia. Kannattaa seurailla alennuskampanjoita, joita on käynnissä lähes koko ajan.

      Poista
  13. mitä vitamiineja suosittelet tilamaan 10v lapselle ja aikuiselle? Kuinka tiuhaa tahtia tilaat itse niitä? Olen aina tilannut suomalaiselta verkkokaupalta, kun oon todennu sen olevan mulle halvin, mutta ei sieltä kaikkea löydy. Laita jotkut sun mielestä parhaimmat vitskut tähän:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos kommentista :) Itse tilailen kuukauden parin välein ja yleensä ihan vaan "perusjuttuja". Esimerkki iHerb-ostoskorini sisällöstä löytyy täältä: http://vitamiinitverkosta.blogspot.fi/p/iherb-tuotesuositukset.html.

      Poista
  14. En tajunnut että vero pitää maksaa, jos en tee mitään ja he lähettää takas tavarat, tuleeko mulle kuluja? Ja maksaako iherb takas?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Tiedustelin asiaa iHerbista. Mikäli lähetys palautuu heille toimittamattomana, iHerb palauttaa rahat (ilman toimituskuluja).

      Tässä vastaus:

      "We need to wait for the package to be returned to the iHerb facility first. Once received, we will send you an email confirmation and a refund will be processed for the products minus the shipping cost."

      Poista
    2. Kiitos paljon! Entä tulli lähetä mulle laskun kuluista? Että se joutui lähettää takas mun paketin.
      Mulla siellä 40€ kosmetiikka ja 5€ vitamiinit.
      Jos laitan tulliselvityksessä että kosmetiikka on 22€, tarkistavatko he? Tuleeko ongelmia :))?
      Kiitos!

      Poista
    3. Hei, käsittääkseni lähetyksen palautuksesta lähettäjälle ei tule sinulle kuluja.

      Tässä Tullin sivuilta lainattua:

      "Jos et halua vastaanottaa lähetystä, älä tullaa sitä. Jos lähetystä ei tulliselvitetä 20 päivän määräajassa, lähetys palautuu takaisin lähettäjälle. Jos kyseessä on tilattu tavara, ilmoita kaupan peruutuksesta myyjälle."

      Väärän arvon ilmoittaminen tulliselvityksessä on petos.

      Poista
  15. Hei! Kiitos hyvistä neuvoista! Yksi kysymys tuli mieleen koskien arvonlisäverojen määräytymistä. Osaatko sanoa, kuuluvatko meikkivälineet, esim. sivletimet samaan kategoriaan kosmetiikan kanssa, vai miten niille lasketaan alv? Ne kun eivät suoranaisesti ole kosmetiikkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos kommentista :) Yleinen arvonlisäverokanta on 24 % ja tästä poikkeavat vain harvat, kuten esim. elintarvikkeet (14 %) ja kirjat (10 %). Näin ollen meikkivälineiden ALV on 24 %.

      Poista
  16. Heh, ekaa kertaa tilasin iherbistä ja pamahti tullit yhdelle pillerirasialle...tilaus 36,60 EUR :D No onneks ei kun 5 euroa lisää tilaukselle...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos kommentista. Rimaa hipoen tosiaan meni "tullirajan" yli.

      Poista
  17. Ymmärsinkö nyt oikein, että alle 35,70 euron tilauksesta (johon sisältyy toimituskulutkin) ei tarvitse maksaa arvonlisäveroa eikä tullia? Olen tilaamassa kaksi 32,70 euron pakettia, ja halusin varmistaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Juuri niin eli ALV 14 % -tuotteita (esim. elintarvikkeet ja lisäravinteet) voi tilata verottomasti ja tullitta alle 35,70 eurolla (tämä sisältää toimituskulut).

      Poista
  18. Hei,

    olen tilaamassa tuotteita ystäväni kanssa 221,61€:lla. Tuleeko tullimaksusta siinä vaiheessa kuinka suuri?
    suurimmaksi osaksi olemme tilaamassa kosmetiikkatuotteita.
    Kannattaako meidän tilata eri tilauksilla jotta tulisi halvemmaksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kosmetiikka on pääosin tullivapaata. Kosmetiikan osalta tullia (6,5 %) maksetaan vain parranajovalmisteista, kylpysuolasta ja kylpyvalmisteista.

      Arvonlisäveroa maksaisit 221 euron tilauksestasi (sis. toimituskulut) 24 % eli n. 53 euroa. Verottomasti kosmetiikkaa voi tilata max. 22 eurolla + toimituskulut.

      Poista
  19. Miten ihmeessä voi olla mahdollista, että tilattuani L-Teaniinia hintaan 14,03 + toimituskulut (= 22,08 e) DHL nyt vaatii minulta tullikuluja 24,80 euron edestä? Varsinaista rahastusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,

      Kiitos vastauksesta! Joo, taitaa tästedes mennä koko iHerb ja DHL pannaan. Tilaan vastaisuudessa ihan suosiolla Suomesta.

      Poista
  20. Hei! Ottaako tulli huomioon Loyalty Credit -alennuksen, eli tohdinko tilata 21,90eurolla kosmetiikkaa, kun olen saanut parin euron Loyalty Credit -alennuksen? Vai tulisi laskea tuo alennus osaksi hintaa, jotta en joudu maksamaan arvonlisäveroa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Loyalty credit on alennus ja näin ollen se vähentää lähetyksen arvoa. Käyttämäsi loyalty credit ei näy iHerbin tilausvahvistuksessa (tilauksen arvona näkyy loppusumma, josta loyalty credit on jo vähennetty).

      Iherb rewards -palkkioita ei puolestaan huomioida lähetyksen arvoa alentavasti tullauksessa.

      Poista
  21. Tilasin iHerbsiltä ihan euroilla, loppusumma postikuluineen 33,53€. Siitä 14% on 4,69€. Paketti tuli DHL:n kautta ja heidän mukaan alvia tulee naksettavaksi tasan 5 euroa... Heidän tiedon ukaan paketin arvo on 39,07$ ja siitä kurssilla 1,094 tulee 35,71€ ja tasan 5€ alvia..Eli maksettavaa siis yhteensä n. 29€ heidän palkkiot mukaan lukien..

    Miksi käytetään dollariarvoa, vaikka tilasin europuolella ja tuo 33,53€ on siis mitä on luottokortilta veloitettu... Palauttaisin paketin, mutta tuo paketti toimitettiin minulle vaikken maksanut laskua.. Ja karhuavat varmaan tuota jatkossakin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Mielenkiintoinen tilanne. Mistä DHL on saanut tietoonsa lähetyksen arvon dollareissa? Kannattaa kokeilla toimittaa heille iHerbin euromääräinen tilausvahvistus ja pyytää oikaisua.

      Lisäksi: pienin kannettava arvonlisäveron määrä on 5 euroa. 35,71 euron arvoisen lähetyksen 14 % arvonlisävero jää juuri ja juuri alle 5 euron.

      Poista
  22. Voinko kysyä vielä täsmennystä DHL:n nykypolitiikkaan, eli onko siis näin että vaikka tilaisin vaikkapa vain 5 euron edestä tavaraa, niin maksanko silti sen 20+ euroa DHL:n maksuja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, tiedustelin asiaa DHL Expressiltä. Tässä vastaus:

      "Kun lähetys saapuu EU-alueen ulkopuolelta ja tuotteen/tuotteiden yhteisarvo ylittää 22 euroa, on kyseessä lähetys, joka tulee tulliselvittää maahan. Mikäli arvonlisäveroa Suomen Tullille ei kerry yli viittä euroa, sitä ei peritä asiakkaalta. Tällöin emme peri myöskään palvelumaksuamme."

      Poista
  23. Hei!

    Yritin selailla aiempia keskusteluja, mutta en löytänyt täysin kattavaa (rautalangasta väännettyä :D) vastausta asiaan... Ongelmana ketjussakin paljon parjattu dhl:än toiminta.

    Tilasin iherbiltä kaksi erillistä pakettia kosmtiikkaa (shampoita, hoitoaineita, eteerisiä öljyjä...). Toisen paketin hinnaksi tuli 21,74 € (ilman posteja edellä mainittu summa, postit dhl + 4,97) ja toinen paketti ilman posteja 21,72 ( dhl postit 5,93)

    Eli ohjeen mukaan "Verottoman lähetyksen raja on 22 euroa (ei sisällä toimituskuluja)" suoritin tilauksen ja olin siinä uskossa, että tilaus ei siis ylitä tullausrajaa (150€) taikka tuota alv rajaa (22€). Dhl kuitenkin lähestyi minua kyseisellä viestillä: "Hei, lähetyksesi tullausta varten tarvitsemme henkilö- tai y-tunnuksesi ja sähköpostiosoitteesi. Veloitamme lähetyksestä kannettavan tullin ja arvonlisäveron lisäksi palvelumaksun, joka on vähintään 24,80 € (sis ALV) tai 5% tullien ja verojen arvosta (+ALV 24%tai itsetullauksesta 20€...." Kuinka tässä tilanteessa on syytä siis toimia? Mistä johtuen dhl vaatii tullausta summan jäädessä alle 22€?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Hyvä kysymys! Tiedustelin asiaa DHL Expressiltä. Tässä vastaus:

      "Kun lähetys saapuu EU-alueen ulkopuolelta ja tuotteen/tuotteiden yhteisarvo ylittää 22 euroa, on kyseessä lähetys, joka tulee tulliselvittää maahan. Mikäli arvonlisäveroa Suomen Tullille ei kerry yli viittä euroa, sitä ei peritä asiakkaalta. Tällöin emme peri myöskään palvelumaksuamme."

      Poista
  24. Voiko tuota dhl aa ohittaa eli tilata vaikka postitse?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Lisäkustannukset koskevat vain DHL Express -toimitustapaa. Tilaamalla normaalilla postilla (delivery by local post) vastaanottaja maksaa lähetyksestä arvonlisäveron (ja tilauksen arvosta riippuen myös tullimaksun), ei muita yllätyskuluja. Lähetys tullataan itse Tullin Tuonti-ilmoituspalvelussa.

      Poista
  25. Eli alle 35.70e lahetyksesta ei makseta myoskaan alvia?onko dhl n kautta tilaamisesta jotain etua?32e arvoisesta tilauksesta menee postimaksua 9.9e.miksi olisi edullisempaa tilata kaksi alle 35.70e arvoista pakettia sen sijaan etta maksaa 5e alvia ja yhdet 10e postikulut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! ALV 14 % tuotteita voi tilata verottomasti max. 35,70 eurolla (huom. sisältäen toimituskulut). Kuriiritoimituksen (DHL Express tai UPS) etuja ovat nopea toimitus ja lähetyksen seuranta.

      Poista
  26. Tuleeko tuolla delivery by local postilla kuitenkin tuotteet varmasti perille? Kun kerta on ilmainen toimitus nyt yli 40dollarin tilauksiin niin olisi ajatuksissa tilata local postin kautta niin uskaltaako luottaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Omien kokemuksieni mukaan tulevat luotettavasti perille. Itse tilaan käytännössä aina "delivery by local post" -toimitustavalla. Toimitusaika yleensä pari viikkoa.

      Lähetyksestä maksetaan arvonlisäveroa, mikäli sen arvo ylittää "tullirajan".

      Poista
  27. Hei, ymmärsinkö oikein ettei Guar Gum toimiteta Suomeen vaan suomalaiset voivat hankkia sitä ainoastaan suomalaisesta apteekista? Ulkomailtako ei voi tilata?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kertoisitko hieman tarkemmin mistä valmisteesta on kyse (esim. linkki tuotteeseen iHerbissa)?

      Poista
  28. Tilasin juuri Iherbistä n 100€ eestä tuotteita tietäen että joudun maksamaan niistä 14% veroa. No, sen sitten sainkin maksettavaksi MUTTA käsittely -ym kuluja myös 20 €!! Eli yht n 35€ jouduin maksamaan lisämaksuja!! Täytyy olla tarkkana ensi kerralla etträ tilaa vain tuon 35 edestä. Onko nyt niin että voit tilata vaikka 10 pkt/ kk kunhan yhden tilauksen summa ei ylitä tuota rajaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Mikä taho sinulta veloitti nuo käsittelykulut? Esim. DHL Express veloittaa huolintapalveluista 5% verojen arvosta tai Vähintään 20.00 EUR/lähetys. "Delivery by local post"-toimitustapaa käytettässä ei tällaisia yllätyskuluja koidu.

      Arvonlisäveron kantoraja on lähetyskohtainen eli voit tilata verottomasti useita tilauksia kunhan yksittäisen tilauksen arvo ei ylitä "tullirajaa" (ALV 14 % tuotteiden osalta 35,70 euroa sis. toimituskulut). Huomoithan, että arvonlisäveroa maksetaan myös toimituskuluista.

      Poista
  29. Hei! Minun lisäravinnetilaukseni jäi tulliin vaikka tilauksen arvo postikuluineen on 30,9 e (1 purkki solgarin kangavitaa ja 1 purkki VM75-monivitamiinia). Tarkastin hinnan huhtikuun valuuttakurssin mukaan. Paketin paino on 0,9 kg ja kuljetustavaksi valitsin DHL:n. En ymmärrä mistä tämä johtuu. Tulisiko sinulta vinkkiä? En ole vielä täyttänyt tullin tuonti-ilmoitusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, tulliselvityksen voi joutua tekemään, vaikka lähetyksen arvo olisi niin alhainen, ettei siitä tarvitse maksaa arvonlisäveroa.

      Poista
  30. Kyllä se ihan tullinoli joka veloitti sekä alv että muut kulut yht 35€... nyt tilasin uuden satsin jonka arvo yht postikuluineen alle 35€ ja taas tuli tulliselvitys mutta ilm mitään maksuja ei pitäisi nyt tulla... haluaisin tilata ubiqinolia kun Suomessa se niin kallista mutta en tiiä uskallanko jos taas tulee 20+alv kuluja koska sitten hinta alkaa lähennellä jo Suonen hintoja.
    Mites muuten kun oon lähössä Espanjaan 3 päiväksi, pitääkö kaikki purkit ottaa mukaan vai voiko tuotteet pakata dosettiin? Entäs jos löydän sieltä edullisia tuotteita, voiko niitä tuoda ja minkä verran? Viimeksi ainakin törmäsin pullossa oleviin uutteisiin jotka puolet halvempia kuin Suomessa, valmistusmaa Espanja. Ainakin lakritsiuutetta toisin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Hyviä kysymyksiä. En valitettavasti osaa varmuudella vastata, joten kannattaa kääntyä Tullin puoleen.

      Arvelen, että mikäli valmisteesi ovat ravintolisiä (ei lääkkeitä), voit ottaa ne Espanjaan mukaan dosetissa. Kohdemaan mahdolliset rajoitukset kannattaa selvittää ennen matkalle lähtöä.

      Tietääkseni elintarvikkeiden (mukaan lukien ravintolisät) maahantuonnille EU-maista Suomeen ei ole rajoituksia.

      Huom! Jos ravintolisä osoittautuukin lääkkeeksi, sitä koskevat yleiset lääkkeiden maahantuontia koskevat ehdot.

      Poista
  31. Noniin. Tilaus yht n 34€ sis pk mutta alennusta n 5€ eli tilauksen arvoksi laskettu 39€... Tuli taas DHLDHL: melk 6€ alv plus 20 huolintakuluja!! Soitin ja alkoi neiti puhua itsetullauksesta niin säästyy 20€ huolintakuluilta. Nyt sitä ei kuitenkaan enää voi tehdä. Annanko paketin palautua iherbille (saanko rahat takaisin edes) vai onko mun taas pakko maksaa tuo 26€? Miten tällainen itsetullaus tapahtuu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, DHL Express veloittaa tullauspalveluistaan palvelumaksun. DHL Expressin sijaan kannattaa tilata toimitustavalla "delivery by local post", jolloin säästyy näiltä yllätyskuluilta. Tällä hetkellä DHL Express ei käsittääkseni veloita itsetullauksesta eli kannattaa tullata itse.

      Oliko 5 euron alennuksesi iHerbin loyalty- tai rewards-credittiä? Ne eivät laske lähetyksen arvoa (kuten alennus laskee).

      Poista
  32. Kopioitu Dhl vastauksesta:"Kun lähetys saapuu EU-alueen ulkopuolelta ja tuotteen/tuotteiden yhteisarvo ylittää 22 euroa, on kyseessä tulliselvitettävä lähetys ja sille aletaan laskea arvonlisäveroa. Mahdollista tullimaksua alkaa kertyä mikäli tuotteen/tuotteiden yhteisarvo ylittää 150 euroa."
    Eli alv joutuu kuitenkin maksamaan jo 22€ arvoisesta lähetyksestä?!?



    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, oleellista on ylittyykö arvonlisäveron kantoraja (5 euroa). Mikäli se ei ylity, ei lähetyksestä makseta arvonlisäveroa.

      ALV 24 % tuotteita (esim. elintarvikkeita tai ravintolisiä) voi tilata verottomasti 35,70 eurolla sisältäen toimituskulut.

      ALV 14 % tuotteita (esim. kosmetiikkaa) voi tilata verottomasti 22 eurolla + toimituskulut.

      Poista
  33. Tilasin vitamiinia ja se maksoi 39,25 euro ja nyt pitää maksa tullile. Vituttaa! Mulla ei ole edes saapumistunnusta mistä saan sen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Mistä sait tiedon tulliselvitettävästä lähetyksestä? Mikäli tilasit toimitustavalla "delivery by local post", löydät saapumistunnuksen Postin toimittamasta saapumisilmoituksesta.

      Poista
  34. HEI ! Täällä jaetaan virheellistä tietoa , tein tilaukset 35,43e ja 35,24e elintarvikkeita ja tulliselvitys tuli vaikka rajaksi ilmoitetaan 35,70e . Ja lasku myös alvit piti maksaa ja arvaa harmittiko , kyllä laukkaa siellä ja täällä hae kopiot kun itsellä ei ole kopioita mahdollista ottaa tulliselvitystä varten tilauksita ja sitä paperisotaa tullin kanssa . Itse laskin että kantoraja alittui 5e mutta maksattivat silti että eiköhän olisi turvallista ilmoittaa täälläkin 35e raja jotta vältyttäisiin ikäviltä kirosanoilta ja kivoilta tunnereaktioilta kun on vähän kusetettu olo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos viestistä. Mikä tieto on virheellistä? Jokin tapauksessasi ei nyt täsmää. Huomioitko toimituskulut ja valuuttakurssit? Olivatko kaikki tuotteet varmasti ALV 14%?

      35,43 € x 0,14 = 4,9602 € -> Tilauksesta ei kanneta arvonlisäveroa, koska se jää alle 5 euron minimikantorajan.

      35,24 € x 0,14 = 4,9336 € -> Tilauksesta ei kanneta arvonlisäveroa, koska se jää alle 5 euron minimikantorajan.

      Poista
  35. juu molemmat 14 % ja olen tilannut aikaisemmin kymmeniäkrt samat tuotteet vain loppusumma eri ja ihan postikulujen kanssa. Ilmeisesti saavat pyöristää summan , ymmärtäisin eka laskusta mutta toisesta en ymmärrrä. Ja ihan euroissa laitoin tulliselvityksen ja samoihin aikoihin tilasin monta monta pakettia jotka tuli perä jälkeen mutta summa alle 35e niin kaikki muut ok ja monta vuotta tilannut mutta koskaan ei ole mennyt yli 35e ja nyt pidän huolen siitä että ei mene enää niin v....rumba ja v....maksaa vaikka tietää että alle 5 e on mutta minkäs teet ja sama kait minulle kuka ja mitä joutuu jatkossa maksaa ja tekee tulliselvityksiä mut minä en enää tee , kiitos nyt riitti se oli sit eka ja vika krt.

    VastaaPoista
  36. Ei siinä mitään, että veroa kannetaan, mutta huomasin sellaisen vähemmän hauskan jutun, että jos veroa kannetaan tulliin niin paketilla kestää pari päivää kolme viikkoa enemmän saapua kuin, jos paketista ei kanneta veroa. Eli vero kannattaa välttää senkin vuoksi, että paketin saa huomattavan nopeammin kotiovelleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ei siinä mittään mutta et tainnut tajuta koko juttua mikä jutussa oli pää pointti: se että alkää ihmiset menkö tilaamaan 35,70 edestä niistä joutuu tekee tulliselvityksen ja maksaa alvit !!! Tilatkaa vaan alle 35e

      Poista
  37. Mucuna Pruriens jauheen tilaaminen on laitonta sen sisältämän L-Dopan vuoksi, koska siitä muodostuu kehossa Dopamiinia, mikä on taas lääkeaine listalla. Sain tiedon kyselyyni Fimea:lta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos tiedosta! Lisään tämän iHerb: tulli ja laittomat aineet -postaukseen.

      Poista
  38. Hei! Onko tietoa Shilajit tuotteesta, saako tilata laillisesti Iherbistä. Onko kyseinen tuote luokiteltu uuselintarvikkeeksi tms.?

    VastaaPoista
  39. Sain vastauksen Fimealta liittyen Jarrowsin Shilajit tuotteeseen. Ei luokitella lääkkeeksi ja saa tilata omalla vastuulla. Fimea pitää kyseenomaista tuotetta epäluotettavana jne.. Jatkan siis tuotteen tilaamista.

    VastaaPoista
  40. Luokitellaankohan käsikoru iherbissä kosmetiikkaan? Tilasin juuri sieltä sekä kosmetiikkaa (yht.n. 7 eurolla) ja lisäravinteita (yht. n. 15 eurolla) ja käsikorun 13 eurolla. Lisäksi toimituksesta maksoin 7 euroa, jotta se olisi vähän nopeampi. Kokonaissummaksi tuli 39,97 ja nyt pamahti viestillä tulli-ilmoitus. Eli meniköhän nyt sitten kosmetiikan puolelle tuosta toimituksesta sen verran, että alv meni yli 5 euron vai mitenköhän?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Korujen arvonlisäveroprosentti on 24 %. Tapauksessasi arvonlisäveron kantoraja (5 euroa) ylittyy:

      Lisäravinteet 15 e x 14 % = 2,1 e
      Kosmetiikka 7 e x 24 % = 1,68 e
      Koru 13 e x 24 % = 3,12 e
      -----------------------------------
      Tuotteiden arvonlisävero 6,90 e
      Toimituskulujen arvonlisävero n. 1,40 e
      Arvonlisävero yhteensä: n. 8,30 e.

      (Toimituskulujen arvonlisävero lasketaan tuotteiden verokantojen mukaisessa jakosuhteessa. Tapauksessasi n. 40 % ALV 14 %, n. 60 % ALV 24 %)

      Poista
  41. Hei! Onko kava (Piper methysticum) laillista tilata suomeen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Tässä Fimean vastaus aikaisempaan tiedusteluun:

      "Kava Kava -tuote rinnastuu reseptilääkkeeseen.
      Valmistekohtainen luokittelu.
      Ei pidä tilata."

      Ks. lisää blogitekstistä iHerb: tulli ja laittomat aineet.

      Poista
  42. "Jos lähetyksen arvo ilman kuljetuskustannuksia on enintään 22 €, sinun ei tarvitse maksaa arvonlisäveroa eikä tullia" Tullin sivuilta lainattu tuo kyseinen pätkä, eli tarkoittaako tuo sitten, että voin tilata tilauksen, jonka tuotteiden arvo on yhteensä 21 euroa, mutta kuljetuskustannuksien kanssa yht 29e niin ilman mitään lisäkustannuksia? Toinen tuotteista on kosmetiikkaa ja toinen lisäravinne ja toimituskulujen kanssa arvonlisävero kyllä ylittää sen 5 euroa, mutta tilaus kyllä täyttäisi nuo tullin antamat kriteerit, jos tuo toimitus tosiaan jätetään pois kuvioista...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, tulkitsit oikein – enintään 22 euron arvoisesta lähetyksestä ei makseta arvonlisäveroa. Ei ole merkitystä sisältääkö lähetys ravintolisiä (ALV 14 %) tai kosmetiikkaa (ALV 24 %), kunhan se on enintään tuon 22 euron arvoinen (ilman toimituskuluja).

      Poista
  43. En nyt ymmärrä. Jos kerran lisäravinteiden yms raja on 22€, niin miten on kuitenkin alviton ja tulliton tuo 35,70€?
    -yli hilseen-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, arvonlisäveron kantoraja on 5 euroa eli jos arvonlisäveron osuus lähetyksestä on 5 euroa tai enemmän, maksetaan siitä verot. Tähän sääntöön on poikkeus: jos lähetyksen arvo on maksimissaan 22 euroa (+ toimituskulut), on lähetys veroton.

      Poista
    2. Entä tuo 35.70?

      Poista
    3. Hei, kosmetiikalla (24 %) ja ravintolisillä (14 %) on eri arvonlisäveroprosentit. ALV 14 % tuotteita (esim. ravintolisät, elintarvikkeet) sisältävästä lähetyksestä ei makseta arvonlisäveroa, mikäli lähetyksen arvo sisältäen toimituskulut on maksimissaan 35,70 euroa (eli arvonlisäveron osuus lähetyksen arvosta jää alle 5 euron arvonlisäveron kantorajan).

      Poista
  44. https://mobiili.fi/2019/12/03/posti-kertoi-uudesta-maksusta-eun-ulkopuolelta-tuleville-tavaralahetyksille-astuu-voimaan-tammikuun-lopussa/?utm_medium=push&utm_source=mobiili&utm_campaign=subscribers

    VastaaPoista
  45. Hei,onko kukaan tilannut tänä vuonna iHerbistä? Miten postin käsittelymaksu ja tulliraja hoitui ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähetyksen arvon ollessa yli 22 euroa maksetaan lähetyksestä Postille 2,90 euron suuruinen käsittelymaksu.

      Saat ilmoituksen käsittelymaksusta samalla kun saat saapumisilmoituksen. Tarkemmat ohjeet käsittelymaksun maksamiseen löydät täältä:
      https://www.posti.fi/fi/asiakastuki/vastaanottaminen/tuontitullaus/kasittelymaksu-tulliselvitettaville-lahetyksille

      Kun olet maksanut käsittelymaksun Postin palvelussa, tee tulliselvitys normaalisti Tullin palvelussa. Lähetys vapautuu jakeluun vasta sitten, kun olet maksanut käsittelymaksun ja tehnyt tulliselvityksen.

      Poista
  46. Kiinnostaisi itseänikin tietää, että onko myös iHerbistä tilattaessa ostosten loppusumma oltava kuluineen alle 22euroa?
    Onko siis enää merkitystä sillä, että alv on 14%

    Ilmeisesti tilaamisen hyöty menee nyt, kun 3egee tulee ylimääräistä ja tilaukset jää jatkossa suht. pieniksi...

    Pitää alkaa siis tilaamaan Euroopan vastaavista putkiikeista...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Käsittelymaksu maksetaan Postille aina silloin, kun iHerbista tulleen lähetyksen arvo on yli 22 euroa. Tulliselvitykseen ja arvonlisäveron maksamiseen pätee samat säännot kuin aikaisemmin.

      Poista
  47. Pitääkö tuon 2,90€ arvoisen käsittelymaksun sisältyä siihen 35,70€:oon? Eli lasketaanko arvonlisävero myös käsittelykulusta kuten postikuluista muutenkin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, tiedustelin asiaa Tullin neuvonnasta. Tässä vastaus:

      Postin käsittelymaksu tulee ilmoittaa Tullin henkilöasiakkaiden tuontitullauksen arvonlisäveronperusteessa 15.3.2020 alkaen. Sitä ennen käsittelymaksua ei voi ilmoittaa henkilöasiakkaiden tullauksella.

      Poista
  48. Tuleekohan koronan takia paketit hetkeen perille?

    VastaaPoista
  49. Voisiko selkeästi ilmoittaa tuohon tullirajan summaan, että tuon 35,70 euron on sisällettävä myös tuo 2,90 euroa postin käsittelymaksua? Ihan turhaan keräsin tarkan määrän tuotteita saadakseni iHerbistä ilmaiset postikulut, mutta jäädäkseni kuitenkin alle tuon 35,70 euron. Sitten tuli tuo 2,90 euroa lisää ja koko homma olikin turhaa ja olisi kannattanut tilata enemmän kerralla, kun joutui joka tapauksessa maksamaan +5 euroa alvia. Näen, että tuo 2,90 mainitaan tuolla erikseen, tosin tuollaisella lakiteknisellä jargonilla (miksei lisäksi näin: KYLLÄ, 2,90 euroa tulee siis jatkossa aina lisämaksuna toimituskuluihin). Tulin tilausta tehdessäni tarkistamaan tullirajan ja nyt tuo kohta tullirajoista on melkoisen epäselvä, kun siinä suorastaan kehotetaan tilaamaan korkeintaan 35,70 euron edestä eikä mainita, että toimituskuluihin tulee nykyään tuo 2,90 euroa lisää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiitos kommentista ja tarkennuksesta. Unohdin päivittää blogitekstin maaliskuussa, jolloin Postin käsittelymaksun ilmoittaminen tuontitullauksessa tuli voimaan. Nyt päivitetty.

      Poista
  50. Kyllä sen alvin joutuu maksamaan kun 22€ ylittyy ja tekemään tulliselvityksen. Eli ei päde tuo 35,71€.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos kommentista!

      Mitä tuotteita tilasit ja minkä hintaisia ne olivat? Paljon toimituskulut?

      Jos tilaa vain ALV 14 % -tuotteita ja lähetyksen hinta toimituskuluineen (sis. Postin käsittelymaksu) on max 35,70 euroa, ei arvonlisäveroa makseta.

      Poista
  51. Tilasin vitamiineja 33,09 eurolla, ei toimituskuluja ja tuli maksettacaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiitos kommentista. Jokin tuossa ei nyt täsmää. Minkä verran tuli maksettavaa? Otithan huomioon, että myös Postin käsittelymaksusta (2,90 €) maksetaan arvonlisäveroa?

      Poista
  52. Hei! Tilasin iherbistä 63eurolla benfotiamiinia. Nyt minun pitää tullata ja maksaa se postin 2,90€n maksu.
    Ne kysyy tullauksessa iherbin IOSS - koodia, enkä löydä sitä mistään. Soitin jo tulliin ja kysyin, pitäisi löytyä laskusta jne. Mutta ei, en löydä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!

      Kiitos tiedosta. Vaikuttaa siltä, että Import One Stop Shop -prosessi ei vielä iHerbin osalta toimi, kuten iHerb kertoo. IOSS-tunnus ei ole ilmeisesti välittynyt kuljetusyrityksen kautta Suomen Tullille.

      Kannattaa ottaa yhteyttä iHerbin asiakaspalveluun, jonka tulee palauttaa sinulle tilauksen yhteydessä veloittamansa arvonlisävero, jotta et maksa sitä kahteen kertaan.

      IOSS-tunnus on luottamuksellista tietoa ja jos/kun et sitä tässä yhteydessä saa tietoosi, tulee sinun tullata iHerb-tilaus ja maksaa arvonlisävero Suomen Tullille.

      Poista
  53. Ei ollut mullakaan IOSS koodi välittyny postille/tullille vaan piti itse maksaa verot uudestaan. Toivotaan, että ens kerralla sit jo olisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiitos tiedosta. Pyysithän iHerbin asiakaspalvelua palauttamaan veloittamansa arvonlisäveron?

      Poista
  54. Hei, tänään pakettini saapui Suomeen ja homma ei ainakaan vielä toimi. Maksoin nyt tullauksessa ilmoitetun summan (joka muuten oli 2 snt pienempi kuin Iherbille maksettu) ja laitoin Iherbin asiakaspalveluun viestillä pyynnön palauttaa tuplana maksetut verot.

    Postin käsittelymaksu ilmeisesti maksetaan aina, vaikka jatkossa oletettavasti ei tullille tarvitsisikaan enää maksaa veroja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiitos tiedosta. Tiedustelin tätä taannoin Postin asiakaspalvelusta. Heidän mukaan Postin käsittelymaksua ei makseta IOSS-lähetyksestä.

      Poista
    2. Hei, nopeasti sain tämän paketin käsiini, ja Iherb palautti nopeasti kertaalleen maksetut verot. Hyvä tietää, ettei tuota käsittelymaksua tarvitse homman toimiessa maksaa. Nyt on tullut nekin maksettua, mutta niitä en ole lähtenyt mistään perimään.

      Toisen paketin kohdalla pyysivät erikseen tositteen veron maksusta, vaikka olin jo laittanut tuon aiemman keissin tapaan Tullin päätöksen, joka aiemmassa tapauksessa riitti. En tiedä oliko kyseessä väärinkäsitys vai mikä, mutta laitoin sitten vielä kuvakaappauksen verkkopankista, josta näkyi että olen maksun maksanut. Sitten ilmoittivat palauttavansa maksun. Ilmeisesti heille ei seurannasta näkynyt, että paketti olisi vapautettu, joten siksi pyysivät vielä jotain lisätodistetta. Itse kuvittelisin, että se Tullin päätös osoittaa, että maksu on maksettu.

      Poista
    3. Hei, kiitos tiedosta! Hyvä, että palautus hoitui OK.

      Poista
  55. Myös minä jouduin kahdesta eri paketista maksamaan alv:n Suomen tulliin.Lähetin tullipäätöksen näistä IHerbiin liitetiedostona.Lupasivat ratkaista tämän ongelman.Seuraavana päivänä tuli palautusmaksu (6.8) tililleni yhdestä paketista,toista odotan vielä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos tiedosta! Hyvä, että palautus toimii asianmukaisesti.

      Poista
  56. Jouduin maksamaan tullit ja postin kulut. Hyvittääkseen summat Iherb pyytää lähetämään kopiot UPS:lle maksetuista kuluista??? Enhän UPSille ole mitään maksanut, vaan Suomen Posti toimitti lähetyksen.
    Mitä ihmettä?
    Please send us the receipt from UPS where you paid the additional charges

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiitos tiedosta. Tuossa on nyt tosiaan tapahtunut jokin väärinkäsitys iHerbin asiakaspalvelussa. Arvonlisävero maksettiin tapauksessasi Suomen Tullille.

      Poista
  57. Olen siis jo skannannut tullilaskut sekä Postin käsittelylaskut heille.

    VastaaPoista
  58. Huomatkaa että kun alv maksetaan Suomessa uudelleen, mukaan lähetyksen kokonaishintaan lasketaan myös jo kerran maksettu alv. Eli siis tuplasti maksetaan.

    VastaaPoista
  59. Se, että joudutaan maksamaan uudelleen vero, johtuu infokatkosta iHerbin ja EU:n välillä. Protokollan mukaan myyjä informoi maksetusta alvista EU:ta, joka lähettää infon paketin toimittajalle esim. Posti. Selvitin tämän asian tänään postin asiakaspalvelusta. Kuulemma minkään muun toimijan kohdalla ei tätä IOSS-ongelmaa ole, kuin iHerbin. Eli tieto ei meidän maksamasta verosta tavoita EU:ta. Muut myyjät ilmoittavat IOSS-koodin asiakkailleen esim. laskun mukana.

    Kävin viikonlopun aikana lukuisia keskusteluja iHerbin asiakaspalvelun kanssa ja päädyimme lopputulokseen, että en nouda pakettia ja he palauttavat summan kokonaisuudessaan luottokortilleni. Tämä siis sen jälkeen, kun olin pahoittelujen kera kertonut luopuvani vuosia kestäneestä asiakkuudestani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos tiedosta! Oliko asiakaspalvelun kanssa puhetta siitä, milloin IOSS-ongelma saadaan ratkaistua?

      Poista
  60. https://www.posti.fi/fi/asiakastuki/vastaanottaminen/tuontitullaus/kasittelymaksun-vapautuspyynto

    VastaaPoista
  61. Jouduin myös maksamaan verot kahteen kertaan. Asiakaspalvelu lupasi palauttaa maksamani summan, jos lähetän heille tositteet maksusta.
    Lähetin pyydetyt tositteet, mutta mitään ei ole sen jälkeen tapahtunut.
    Aikaa on kulunut noin 3 viikkoa eikä palautusta ole kuulunut.
    Amazon.de on paikka josta olen paljon ostanut iHerbin lisäksi, koska esim.
    K2-Mk7 vitamiineja on sieltä saatavilla huomattavasti halvemmalla kuin iHerbiltä. Esim. vuoden kapselit, vahvuus 200ug hinta n.20€. Ei pääse iHerb lähellekään.
    Jatkossa kaikki ostot EU:sta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiitos tiedosta. Kannattaa kysellä palautuksen perään.

      Poista
  62. Onkos täällä tilattu jo noilla nykyisillä toimitusvaihtoehdoilla (DHL Express tai DPD, kun ei ole enää ilmaista Local Post -toimitusta)? Täällähän joku taho on kai suositellut DHL Expressiä, mutta koska moni tilaa juuri säästösyistä iHerbistä, niin ko vaihtoehto ei ole houkuttelevin (näytti olevan vähintään kolmanneksen kalliimpi toimitus kuin DPD:llä). Ennenhän DHL Express+iHerb oli käsittääkseni ongemallinen yhdistelmä, kun DHL Express saattoi veloittaa omia maksujaan ellei asiakas ollut tarkkana ja vaati itse tullata. Tätä ongelmaa ei varmaankaan kuitenkaan enää ole, kun kerran nuo maksut menee jo tilausta tehdessä. Voihan olla, että se ilmainen toimitusvaihtoehto tulee takaisin jos saavat nuo IOSS-sotkut selvitettyä, mutta tässä taitaa tulla tilaustarvetta ennen sitä ja ajattelin ainakin itse DPD:tä kokeilla. Olen itse suosinut iHerbistä (ja Vitacostista, josta muuten ei enää saa tilattua Suomeen) Now Foods -merkkiä koskien eri vitamiineja/lisäravinteita ja koitin kyllä esim muutenkin suosimastani Saksan Amazonista sitä katsoa, mutta valikoima on köykäinen, eikä hintataso ole yhtä alhainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin kokeilin ensimmäistä kertaa tänään tuolla DPD:llä. Katsotaan kuinka käy.

      Poista
    2. Hei! Kiitos kommentista. Mielenkiintoista kuulla toimiiko IOSS-prosessi odotetusti.

      Poista
    3. Noniin, tuossa 4.9. kerroin tilanneeni DPD:llä.

      Plussat:

      - Nopea (tänään sain paketin)
      . IOSS toimi eli suoraan tuli ilman tullauksia ja muita häslinkejä

      Miinus:

      - Ainut vaihtoehto toimitukselle oli Postnordin kotiinkuljetus klo 8-16 välillä, varmistin vielä Postnordin asiakaspalvelusta että eikö ole mahdollista vaihtaa noutoon niin ei ollut. Vaikka teenkin töitä etänä kotona, en voi puhelujen takia milloin tahansa pompata ovea availemaan eikä summerin päriseminen kesken asiakaspuhelun ole kovin suotavaa. Ja töitä teen tietenkin juuri 8-16 :D

      Poista